Pages

Sunday, September 28, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com


Cik Siti Online

Giveaway 2014 Mialiana.com

Assalamualaikum


Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....


Monday, September 8, 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih


Cik Siti Online

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih yang bermula pada hari ini 6 September 2014 sehingga 13 September  2014. Mini GA ini berlangsung selama 1 minggu sahaja!! Jom cuba nasib..:)

[Nak join sila tekan banner di atas]

Hadiah :
Wang Tunai RM50 x 6
Pendrive 8gb x 5
Baju T-Shirt I AM x 5
Cool Hijab x 1
Thermos x 1
Camera Lomo x 1

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 


Saturday, September 6, 2014

Awas! Makanan Ringan Antara Penyebab Penyakit Kanser Payudara


Cik Siti Online

Awas! Makanan Ringan Antara Penyebab Penyakit Kanser Payudara

Cik Siti: Mengambil makanan ringan dewasa ini bagai sudah menjadi satu tabiat bagi sesetengah kaum wanita. Cik Siti sendiri pun dulunya memang gemar makan makanan ringan.

Tapi semenjak sudah berumah tangga pengambilan makan ringan terpaksa dikurangkan kerana bimbang kesan yang bakal datang bila terlalu kerap mengambil makanan ini.

Banyak juga cerita 'seram' dilaporkan oleh pakar pemakanan dan kesihatan di media massa tentang akibat yang perlu ditanggung apabila tidak mengamalkan amalan pemakanan yang betul dan seimbang.

Kanser payudara merupakan penyakit yang sangat ditakuti oleh kaum wanita. Penyakit ini amat sukar dirawat dan boleh membawa maut sekiranya kita lambat melakukan pemeriksaan awal.

Oleh itu, Cik Siti nak sarankan kepada sahabat blogger dan juga pengunjung blog ini terutamanya golongan wanita supaya mengurangkan tabiat gemar makan makanan ringan ini kerana ia antara salah satu faktor penyebab terjadinya kanser payudara.

kanser-payudara-blog

Pengambilan Makanan Ringan Punca Kanser Payudara 

Amalan pemakanan yang tidak seimbang merupakan antara faktor penyebab berlakunya kanser payudara di kalangan kaum wanita negara ini.

Hasil kajian yang dijalankan oleh Jabatan Radiologi  Universiti Sains Malaysia (USM) mendapati pengambilan makanan ringan  yang kerap dalam kauntiti yang banyak boleh menyebabkan berlakunya kanser payudara.

Menurut Dr Nik Munirah Nik Mahdi, lebih dari 150 kes kanser payudara yang direkaodkan setiap tahu di Hospital  Universiti Sains Malaysia (HUSM) dan secara puratanya  dua hingga tiga kes kanser payudara dilaporkan dalam tempoh masa seminggu.

Berkata kepada pemberita, Dr Nik Munirah turut menjelaskan bahawa proses rawatan kanser payudara akan menjadi lebih mudah sekiranya kaum wanita mengambil langkah awal  mengesan kanser tersebut.

Sekiranya lewat melakukan rawatan awal, peluang untuk mereka sembuh amat tipis  kerana proses rawatan kanser payudara ini kebiasaanya akan mengambil masa yang panjang dan untuk disembuhkan jika sudah sampai ke tahap serius.

Diakhir temubualnya, Dr Nik Munirah  turut menasihatkan kepada masyarakat terutamanya kaum wanita supaya mengikis sikap malu untuk berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan pemerikasaan awal.

Katanya lagi, penyakit ini boleh dicegah jika setiap wanita mengambil langkah melakukan pengesanan pada peringkat awal.

Sumber: Info Anda


Artis Malaysia Jangan Tiru Cara Ini Kalau Nak Buat Amal


Cik Siti Online

Artis Malaysia Jangan Tiru Cara Ini Kalau Nak Buat Amal

julian-elizabeth-hurly-kisses

Cik Siti: Demi wang apa sahaja sanggup dilakukan. Cik Siti harap tak ada artis Malaysia mengikut contoh seperti yang dilakukan oleh artis barat ini.

Tapi, Cik Siti tak salahkan mereka, melakukan aksi ciuman untuk mendapatkan dana bagi membantu badan amal adalah salah satu cara juga.

julian-elizabeth-hurly-cium

Elizabeth Hurly Sanggup Dicium Untuk Bantu Badan Amal

Seorang ahli perniagaan kaya di Amerika, Julian Bharti sanggup membelanjakan wang yang banyak semata-mata untuk mendapatkan ciuman daripada seorang pelakon wanita Hollywood terkenal iaitu Elizabeth Hurly.

Dalam satu majlis amal yang dinajurkan oleh Elton John itu, Julian telah membelanjankan wangnya sebanyak AS$80,000 (RM254,600) untuk disumbangkan kepada beberapa buah badan amal di negara itu.

Ketika ditemubual, Elizabeth menyatakan bahawa dirinya tidak kisah melakukan adegan intim tersebut bersama Julian walau mengetahui ahli perniagaan itu adalah suami orang, Elizabeth juga menjelaskan kesanggupanya dicium di depan khalyak ramai adalah bertujuan untuk membantu orang lain.

Para tetamu yang hadir dalam majlis amal tersebut turut bertepuk tangan dan bersorak apabila melihat kedua-dua pasangan itu melakukan aksi ciuman yang mengghairahkan.

Isteri kepada ahli perniagaan itu, Christy yang turut hadir menyaksikan acara amal tersebut tidak merasa cemburu malah menganggap perbuatan suaminya melakuan aksi ciuman bersama aktres Hollywood berkenaan  sebagai sebahagian bagi menjayakan aktiviti amal.

Sumber: Info Anda